Urmas Paeti sõnul väärib Nemtsov postuumselt Sahharovi auhinda, sest võitles rahumeelse, demokraatliku ja inimõigusi austava Venemaa eest. "Opositsiooniliidrina ja inimõiguste aktivistina tegeles Nemtsov korruptsiooni ja poliitilise võimu kuritarvitamise vastase võitlusega," ütles ta.

Paet lisas, et Boris Nemtsov oli demokraatia eest võitleja, kes mõrvati veebruaris Kremli kõrval mõned nädalad pärast seda kui ta hakkas koostama raportit, mis pidi tõestama Venemaa relvajõudude osalemist Ida-Ukraina konfliktis.

Urmas Paeti sõnul saadaks Sahharovi auhinna andmine ka tugeva signaali Venemaale ning oleks toetus Vene kodanikuühiskonnale, kes võitleb demokraatlike muutuste eest Venemaal. "Nemtsovi tapmine oli šokeeriv, suurendas hirmuõhkkonda ühiskonnas ning näitas, kuivõrd vaenulik õhkkond valitseb kõikide võimukriitiliste inimeste suhtes," ütles Paet. "Auhinna andmisega saaksime näidata, et me ei unusta Nemtsovi pärandit ning aitaksime toetada sealset vähest kodanikuühiskonda," lisas ta.

Kui Sahharovi auhind antaks postuumselt Boris Nemtsovile, siis toetuse saaks Nemtsovi Sihtasutus, mille hiljuti lõi tema tütar ning mille eesmärk on toetada Vene kodanikuühiskonda võitluses rahumeelse ja demokraatliku Venemaa eest.

Euroopa Parlament tunnustab Sahharovi auhinnaga isikuid, kes on väljapaistval moel aidanud kaasa võitlusele inimõiguste eest. Auhinda antakse välja 1988. aastast.

Eesti saadikud Euroopa Parlamendis on Sahharovi auhinna kandidaatide osas eri meelt. Kui Urmas Paet ja Kaja Kallas toetasid ettepanekut esitada kandidaadiks Nemtsov, siis Tunne Kelam leiab, et auhinna peaks pälvima Venemaal vahi all viibiv Ukraina sõjaväelendur Nadija Savtšenko.