„Ajakirjandus käsitleb neid teemasid ühes kompotis, see ei ole õige. Tegemist on erinevate teemadega, igal ühel neist on oma sisu,“ ütles Klaas Delfile.

„Olen Langiga neid teemasid arutanud. E-raamatute osas oleme ministriga rääkinud, kuidas riik peaks neid ja paberraamatuid edaspidi käsitlema. On selge, et vanad head raamatud ei kao kuhugi. Samal ajal kasvab e-raamatute kirjastamine, esialgu vähe, aga siiski. On selge, et kultuuriministril peab olema visioon, mis juhtub 20 või 30 aasta pärast. E-raamatute teema on osa sellest pikemaajalisest visioonist,“ jätkas ta.

„Nukuteatri osas olen kuulnud emotsionaalseid selgitusi teatri juhtkonnalt ning ratsionaalseid selgitusi ministeeriumi juhtkonnalt. Küsimus on ju ministeeriumi poolt seatud õigesti: kuidas tagada võlgu elava nukuteatri normaalne töö,“ leidis Klaas.

Filmiinstituudi nõukogu osas on Klaas seda meelt, et erialaliitude esindajate kaasamine nõukogusse on õige samm ning selle ettepaneku oleks pidanud juba varem tegema.

„Kindlasti korraldame kultuurikomisjonis viimaste filmivaldkonna esindajate pöördumiste valguses kuulamise, kus paratamatult peame käsitlema ka riigikontrolli viimast kultuurivaldkonna rahastamise auditit,“ lubas Klaas.