Ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar ütles ETAle, et umbusaldusavaldusega lahkumine päevapealt käib ilma hüvitiseta.

Sinissaare sõnul oli Urmi umbusaldamise põhjuseks Eesti Televisiooni (ETV) tegevuse suunamine avalik-õiguslikule ringhäälingule mittevastavas suunas, teadlik vastutöötamine seadustele ja ringhäälingunõukogule ning piisava koostöötahte puudumine.

Urm ütles ETAle, et andis umbusaldusavaldusest teadasaamise järel Sinissaare kätte teisipäeva ETVs registreeritud avalduse ametist lahkumise kohta.

Telesaadete valmistajaid ühendav Eesti Teletootjate Liit (ETTL) on rahul ringhäälingunõukogu teisipäevase otsusega vabastada Urm ETV peadirektori ametist ning soovib tihedamat koostööd avalik-õigusliku ETV-ga.

ETTL avaldas teisipäeval korralisel aastakoosolekul heameelt, et ringhäälingunõukogu on asunud ETV-d sisuliselt juhtima, ütles liidu juhatuse esimees Toomas Kirss BNS-ile.

Aare Urm töötas ETV juhatuse esimehena 2000. aasta suvest, mil ringhäälingunõukogu valis ta seitsme poolt- ja kahe vastuhäälega sellesse ametisse.