UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni nõukogu liige Jaan Tamm nentis, et Tallinna vanalinna käsitlev päevakorrapunkt oli teisipäeva õhtul üks viimastest ning seetõttu pikemat arutelu ei toimunud.

Järgmise aasta veebruariks peab linnavalitsus ja UNESCO rahvuslik komisjon esitama maailmapärandi komiteele põhjaliku ülevaate, millised on arengud vanalinna ja selle kaitsetsooni osas. “Kindlasti soovib komisjon kuulda ka valitsuse ning kultuuriministeeriumi seisukohta,” lisas Tamm.

Tamme andmetel ei osta linnavalitsus Restorilt linnamüüri tervikuna välja seetõttu, et pärast Harju tänava kruntide ostmist puudub selleks raha. Abilinnapea Taavi Aas ütles, et linnavalitsus ja Restor on kokku leppinud, et kahest erinevast tornidevahelisest lõigust jääb avatuks vanem müüriosa, mille linn firmale kompenseerib või asendab. Teise linnamüüri lõigu lubab linn aga täis ehitada.

Viru hotelli juurdeehitust kavandav AS Uus Viru on Tallinna halduskohtule esitanud kaebuse linnaplaneerimise ameti tegevusetuse peale ning taotleb ehitusloa väljastamist.