Endine riigikogu esimees Ülo Nugis ütles mullu oktoobris viimases BNS-ile antud intervjuus, et kui küsida, kas riik peaks eelarvest raha maksma parteide ülalpidamiseks, sealhulgas enese eksponeerimiseks, siis on vastus "jah". "Kui palju ja kas just täpselt sel meetodil nagu praegu, on tehniline küsimus. Oleks mulgi variante pakkuda, aga ma lepiks ka sellega, mis on," lausus Ülo Nugis ja lisas, et pigem peaksid parteid riigilt raha saama rohkem kui vähem.

Ülo Nugis märkis usutluses, et annetustesse ja muusse rahasse, mida parteid kusagilt saavad, suhtub ta väga skeptiliselt. "Rahastamine peab olema väga läbipaistev, mitte nagu praegu, kui Arti Arakas annetab Reformierakonnale kaks miljonit ja suur hulk Lõuna-Eesti inimesi, kes elavad peost suhu ega suuda omale isegi korralikult toitu osta, rääkimata alimentide maksmisest, toetavad Keskerakonda sadade tuhandete kroonidega ja kuskilt ei saa midagi kinni võtta. Liikmemaksud ja riigi raha, sest ilma rahata ei pea parteid üleval," ütles riigikogu endine esimees BNS-ile.

Nugis avaldas arvamust, et lisaks tuleks reguleerida ka valimiskampaania, sealhulgas poliitilise välireklaami küsimusi. "Kui ma lähen valimistele ja näen Oleviste kiriku torni suurust Edgar Savisaart või Siim Kallast või [Andrus] Ansipit ja kui mul muidu on see tore mõte peas, siis kui ma jõuan valimisjaoskonda, siis ma tema poolt enam ei hääleta," rääkis ta.

Ülo Nugise sõnul on neid, kes samamoodi mõtlevad, väga palju, kuid tunduvalt vähem on neid, kes samamoodi käituvad. "Midagi ei ole teha, Eesti rahvas on endiselt selle reklaami lummuses, kirub küll valimisplakateid, loosungeid ja sloganeid, aga lõpuks läheb ja valib ikka selle, kelle nägu oli tal kõige rohkem silmade ees. Üksikud on need kindlameelsed, kes siis kohe meelega ei vali," märkis ta, öeldes, et seda teavad ka poliitikud, kes pole aga leidnud endas praeguse korra muutmiseks veel piisavalt sisemist jõudu.

Nugis avaldas lootust, et koos edasise tehnilise arenguga hakkab rahvas tulevikus informatsiooni saama virtuaalselt sel moel, et see ei risusta enam nii palju avalikku ruumi, ning tulevad tõeliselt elektroonilised valimised. "Siis kaoks ära kõik see jamps reklaamiga, aga sinnamaani läheb veel aega, mitte kaks valimisperioodi, vaid kolm," ütles Ülo Nugis oma viimases BNS-ile antud intervjuus 20. oktoobril 2010.