Tooliprojekti ühe eestvedaja Kadri Klementi sõnul ei tohiks vajadust istekohtade järele Raekoja platsil alahinnata, samuti nagu ei saa ignoreerida ka platsi tundlikkust ja erakordset arhitektuurset nõudlikkust. „Tahame toolide eksperimendiga näidata, kuidas väga lihtsate vahenditega on võimalik ruumi, selle kasutust ja tähendust oluliselt muuta,“ selgitas Klement.

Ka tooliprojekti teine läbiviija, Tartust pärit Maiken Loog usub, et selle ettevõtmisega suudetakse tähelepanu pöörata istumiskohtade puudusele Tallinna vanalinnas. „Linn on minu kodu ja linnaruum linnainimese koduaed. Kevadel tahaks esimese päikesega õues istuda. Nii võtsime toolid, et istuda ja teistele tasuta istet pakkuda. Toredad uued tutvused, põnevad uued jutud ning geniaalsed uued ideed. Pealegi on need vanad toolid, millele uue elu andsime, nii armsad. Aitäh neile, kes toole keldrist välja aitasid!“

Ligikaudu 30 heledavärvilist puidust tooli on platsil terve nädala, välja arvatud kolmapäeval, mil Raekoja platsil peetakse käsitööturgu. Igal õhtul viiakse toolid platsilt jälle minema.