Jõulurahu kuulutatakse välja homme kell 12 Tallinna Raekoja platsil. Traditsiooniliselt on jõulurahu välja kuulutanud linnapea. Tallinna linnapea Edgar Savisaar on kriminaaluurimise ajaks ametist kõrvaldatud ning tema kohuseid täidab abilinnapea Taavi Aas. Sellest hoolimata otsustas Tallinna linnavalitsus, et jõulurahu kuulutab välja Edgar Savisaar.

"Edgar arvab, et võib kuulutada välja jõulurahu! Mina nii ei arva! Tulge kõik viledega ja pasunatega näitama mida meie arvame!!!" on kirjas Facebooki ürituse kirjelduses.

Hetkel on ürituse vastu huvi üles näidanud mõnisada inimest ning neid tiksub tasapisi juurde. Kuidas asi lõppeb, saab näha homme, kuid prognoose pakutakse mitmesuguseid.

"Alternatiivne mõttekäik oleks selline, et kuna meil võib igaüks ennast linnapeaks kuulutada, siis ehk näeb homme keskpäeval vaatepilti, kus 1000 "linnapead" samaaegselt Raekoja platsis ruuporitega rahu kuulutavad?" küsib üks osaleja.

Poolehoidu avaldavad üritusele igal juhul juba praegu ka kaugema kandi rahvas.

"Tulla on kauge ja aeg ei luba. Aga sel tunnil vilistan kodus. Protestiks türanni vastu, kellele ei kehti EW seadused ja kes on ka avalikult seda tunnistanud, et KE distantseerib ennast neist seadustest. Kahju on, kui ilus president Meri poolt taaselustatud üritus vile- ja pasunakooriga ära rikutakse. Veel rohkem aga kahju sellest, et minu riigi pealinnas ei kehti Eesti seadused ja head tavad. Kõigest sellest jamast hoolimata - ilusaid ja õnnistatud Jõulupühi kõigile."

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid peab Tallinna jõulurahu välja kuulutamise ümber tekkinud meediakära aga kohatuks ning soovib inimestele jõuluajal rahulikku meelt.

“Tallinna jõulurahu välja kuulutamine on lihtne ja kena traditsioon, millest küll ei maksa poliitilist skandaali tekitama hakata.” ütles Karilaid, “jõuluaeg on rahuliku meele ja sõbraliku suhtumise aeg, kus kurjustamisel ning parastamisel ei tohiks kohta olla. Täpselt samamoodi pole mitte kellelegi kasu kõiksugu vaenu õhutavatest üleskutsetest, ja neist tuleks hoiduda. Peame võtma jõululaupäeval kõlavad pasunaid rõõmu- ja rahupasunatena.”

“Soovin inimestele jõuluajal rahulikku meelt, sõbralikku suhtumist ning rohkem teineteisega arvestamist. Olgu ka kõige tigedamas südames armastus!” lisas Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid.