Ühtekokku 46 miljonit krooni maksev teetöö läks suure hooga lahti augusti lõpus, kuid katkes sama äkki, kui oli alanud. Nimelt otsustas hanke võitnud ettevõte KPM Teedeehituse AS ootamatult tekkinud majandusraskuste tõttu maanteeametiga sõlmitud lepingu üles öelda, jättes maha kuivemal ajal ümbruskonda ohtralt tolmupilvedega kostitanud, nüüd aga sadude tõttu kohati sopaauguks muutunud valmimisjärgus tee, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sakulaste ja Männiku asumi elanike seas palju pahameelt tekitanud tee-ehitus peaks lähipäevil uute tegijate käe all uuesti pihta hakkama. Allan Kasesalu maanteeametist ütles, et KPK Teedeehituse asemele õnnestus tööd lõpetama leida Tartu firma Tref AS.

„Tref katab ülesfreesitud teelõigu novembri lõpuks ühe asfaldikihiga, sest vastasel korral ei oleks seda üles katkutud teed talvel võimalik hooldada. See on nii-öelda kiire variant, et tee oleks sile,” ütles Kasesalu, kelle sõnul ei tohiks praegune ilm asfalteerimist takistada ja nii peaksid töömasinad selle nädala alguses taas teele ilmuma. „Kevadel võetakse teetöö põhjalikumalt ette ning suvel peaks kõik lõpuks valmis saama.”

Kasesalu märkis, et maanteeamet oli sunnitud KPK Teedeehitusega lepingu katkestama, sest nad ei saanud oma ülesannetega hakkama.