Otsuse, kas sulgeda uksed või ei, on kauplused langetanud iseseisvalt. Pärast vitriinilampide välja minemist on River Islandi poes peaaegu terve saal pime, kuid siiski üritatakse säästa mida säästa annab. „Ma arvan, et poole päeva müük läheb siin kindlasti,“ ütles poe esindaja. Praegu tõstetakse uksele kaitseks ette kaste, kuid ka need hakkavad läbi märguma. 

Ülemiste keskuse vihmauputus

Loomulikult sõltub kahjude suurus kaubast. Ehtepood Expressions on küll vee all, aga kuna kaup on suures osas püstikute peal, ei ole karta, et sellega midagi hullu juhtuks. Sama öeldi ka rõivapoest House, kus on kaubast kahjustatud vaid väike osa, küll aga on probleeme vaipade, puidust põranda ja mööbliga. Samas on põrandal 3cm vett ja kuigi uksed on lahti, on väljas ka sildid, kus on kirjas, et pood on suletud ja kliente ei teenindata. Vastava otsuse võttis vastu poe enda juhtkond ja uksed püsivad kinni nii kaua kuniks võib kindel olla, et kõik on jälle turvaline.

Delfiga rääkimise hetkel oli ainus sõnum, mille kauplused Ülemiste keskuse poolt saanud olid, et poes on veeavarii, lisaks vabandati ebamugavuste pärast.

Ülemiste keskuse vihmauputus

Üks keskuse suurematest poodidest, toidupood RIMI on üks nendest poodidest, mis on samuti külastajatele suletud. RIMI pressiesindaja sõnul on põrandal 2-3cm vett ja kui mujal pressib vesi pigem äravoolusüsteemist üles, on toidupoe laes ka mõned kohad, kust vett lausa kallab. „Kauplust täna avada kindlasti ei saa, praegu toimuvad koristustööd. Ei teagi kui kaua see nüüd aega võib võtta, eks tuleb uued kaubad tellida ja nii,“ ütles pressiesindaja. Ta lisas, et kuigi kauba riknemise ulatust on veel raske kommenteerida, tuleb puu- ja köögivilja osakonnast pea kõik minema visata.

On teada, et keskuse juhatus on kutsunud välja ka tuletõrje ja hetkel kontrollitakse, ega ujutus mõjuta elektrisüsteeme. Prožektorite ja muude valgustite lõhkemisest rääkisid nii River Islandi kui ka RIMI esindajad. RIMIst öeldi, et tegelikult on uue keskuse laest varemgi vett tulnud, küll aga väiksemas ulatuses. Selle kohta oli keskusele ka märkusi tehtud. Praegu on keskus veel Delfi andmetel lahti ja kes ise uksi sulgenud ei ole, on ka valmis kliente teenindama.