Vahipataljonis ja Viru pataljonis sõduri baaskursuse lõpetanud kaitseväelased andsid truudusetõotuse möödunud nädalal, teatas kaitseväe peastaap.

Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Enno Mõts rõhutas sõduri baaskursuse lõpetajatele peetud kõnes, et ajateenistus pole eesmärk omaette, vaid esimene etapp tulevaste reservväelaste panusest riigikaitsesse.

"Väeosa väravas ripub nähtamatu silt: tere tulemast kolmekümneks aastaks. Soovin, et näeksite ajateenistuses pikaajalisi eesmärke ning leiaksite siit sõbrad kogu eluks,“" ütles kolonelleitnant Mõts.

Ringkonnaülem tänas sõdureid senise teenistuse ja hakkamasaamise eest ning kinnitas, et nende üle tunnevad uhkust nii lähedased kui Eesti riik.

Sõduri truudusetõotusega tõotab kaitseväelane jääda ustavaks demokraatlikule Eesti vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Sel ja möödunud nädalal truudusetõotuse andnud ajateenijad alustasid teenistust oktoobris. Sõduri baaskursus on ajateenistusse kutsutud sõduri jaoks esmatasandi õpe, kus värskele ajateenijale antakse üksikvõitleja teadmised ja oskused.

Pärast sõduribaaskursuse lõpetamist ja tõotuse andmist jätkavad ajateenijad oma teenistust eriala- ja allüksuse väljaõppes.