Eile märkas Delfi lugeja lennuliikluse jälgimise veebilehte Flightradar24 kasutades, et Soome lahe kohal, mitte kaugel Eesti rannikust viibis õhus Vene sõjalennuk Il-76. Laatsi sõnul ei ole lennuki sealviibimises midagi tähelepanuväärset.

"Eile ajakirjanduses tutvustatud Vene lennuki lend toimus täiesti seaduste raames, st lennuk ei sisenenud Eesti õhuruumi vaid lendas neutraalvete kohal," ütles Laats.

Laatsi sõnul on Vene lennukite ainus võimalus suurelt Venemaalt Kaliningradi oblastisse lennata ilma NATO riikide õhuruumi läbimata just Soome lahe neutraalvete kohal.

"Selliseid lende toimub iga päev mitmeid ning tavaliselt pole nendega mingeid probleeme. Mõnikord on neil transponderid sisse lülitatud, siis on nad tsiviillennuteenistustele nähtavad, mõnikord on aga transponderid välja lüliatud, siis Flightradar24 neid ei näita," selgitas Laats.

Laats lisas, et lennuki Il-76 möödumine Eesti rannikust ei ole inimeste ärevust väärt. "Il-76 on suur transpordilennuk, ega ole just eriti "sõjakas", kommenteeris ta.