Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder sõnas linnaosa valitsuse pressiteates, et sel suvel on elanike mure varasemast rohkem nähtav ning frustratsiooni kujunenud olukorra pärast elatakse välja nii sotsiaalmeedias kui ka pöördutakse linnaosavalitsuse poole. „Kui inimesed juba kas või naljaga pooleks mõtlevad kuidas need masinad taevast alla saada, on selge, et selline olukord elanikke ei rahulda,“ tõdes Mölder.

Pirita on motovarjude kasutajate seas populaarne koht ja lennatakse nii Pirita teel, elumajade kohal kui ka rannas. „Meile teadaolevalt on olnud juhtumeid, kus lennatakse rannas hirmuäratavalt madalalt üle puhkajate ja see pole aktsepteeritav,“ ütles linnaosa vanem.

Linnaosavalitsus saatis Lennuametile ka vastava märgukirja, et uurida kas ja millised on võimalused motovarjude tegevus linnaosas peatada või paremini reguleerida. Linnaosa vanema sõnul ei ole Pirita asumid, rand ja promenaad parimad kohad selle hobi harrastamiseks ja tuleks kaaluda võimalusi selle tegevuse lõpetamiseks linnaosas.