Lisaks Tallinnale toimuvad üritused ka Tartus, Narvas ja Jõhvis, teatas Tervise arengu instituut.

Üritustega avaldatakse toetust inimestele, kes elavad HIV-iga ning AIDSi surnud inimeste peredele ja lähedastele. Kohapeal jagatakse kõigile huvilistele infomaterjale ning punaseid linte, mis sümboliseerivad pühendumust AIDSi vastasele võitlemisele.

Kell 12 süüdati Tallinnas, Tartus, Narvas ja Jõhvis punastest küünaldest sallivuse lindid. Kell 14 lastakse kõikides nendes linnades õhku valged õhupallid, mis sümboliseerivad AIDSi surnud inimeste mälestust.

Tallinnas Tammsaare pargis võtavad kell 13.50 sõna EHVP esindajad ning sotsiaalminister Maret Maripuu.

Tallinnas Tammsaare pargis joonistavad graffitykunstnikud ürituse toimumise ajal punasele kangale AIDSi teemalise slogani. Hiljem on võimalik ka kõigil kohalviibijail lisada omalt poolt sloganeid, lauseid, ütlusi, luuletusi ja mõtteid. Lisaks esinevad Tammsaare pargis toimuval üritusel Erkki Otsman, Koolitantsu kollektiiv, ansamblid Kvazarka ja Külalised koos Skazoga. Päeva juhivad Tommy Boy ja Skazo.

Iga aasta maikuu kolmandal pühapäeval meenutatakse üle kogu maailma kõiki neid, kes on läbi aastate surnud AIDSi ja avaldatakse toetust HIV ja AIDSiga elavatele inimestele.

Rahvusvahelist AIDSi ohvrite mälestuspäeva tähistati esmakordselt 1983. aastal San-Franciscos. Sellest ajast korraldavad miljonid inimesed erinevates maailma riikides erinevaid üritusi selleks, et mälestada surnuid ning rääkida sellest, et HIV epideemia võib puudutada igaüht meist. Eestis on AIDSi-ohvrite mälestuspäeva tähistatud alates 1993. aastast.

Üritused toimuvad Tallinnas, Tammsaare pargis, Narvas, kultuurikeskuse Rugodiv esisel väljakul, Jõhvis, Linnavalitsuse esisel väljakul ja Tartus Pirogovi mälestusmärgi juures.