Riigikohtu kommunikatsioonispetsialist Mailin Aasmäe ütles, et kui riigikohus ei võtnud asja menetlemisele, siis kehtib alama astme kohtulahend ehk Tallinna ringkonnakohtu poolt selle aasta jaanuaris langetatud otsus, mille kohaselt ajaleht Oma Saar ei tohi selle nime all ilmumist jätkata. Ringkonnakohtu otsus jõustub seega Riigikohtu tsiviilasja menetlusse mittevõtmise otsuse avaldamisel.

Oma Saare vastutav väljaandja Gunnar Siiner ütles Meie Maale, et ajalehe nimi muudetakse ära võimalikult kiiresti ja teisipäeval peaks ilmuma juba uue nimega leht.

Kaubamärgi Oma Saar omandiõiguse üle tülli läinud kaks väljaannet peavad kohtutes nimevaidlust juba 2006. aastast ning see on praeguseks läbinud juba kõik kohtuastmed kaks korda.

Oma Saar kirjutab, et järgmisest teisipäevast muutub leht lugejate valitud nimega Saarte Hääleks. Väljaandjate sõnul ei muutu lugejate ja tellijate jaoks peale nime mitte midagi ning lisaks kinnitavad nad, et saarlaste päevaleht läheb aina paremaks.

“Plaan laieneda ka teistele saartele on meil juba ammu,” ütles lehe väljaandmisega tegeleva Kadi raadio juhatuse liige Vjatšeslav Leedo pärast seda, kui eile lõplik valik ja otsus uue nime suhtes tehtud oli.
Otsus oli siiski suuresti formaalne, kuna nimi Saarte Hääl võitis ka juba paar kuud tagasi välja kuulutatud nimekonkursi.