Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul ootab lennusalk siiani Belgiast teele pandud stabilisaatorit, kirjutab BNS.

"Selle asendamise töö ei võta eriti kaua, nii et olenevalt kohalejõudmise kellaajast on kopter lennuvalmis täna või halvemal juhul homme," ütles ta. "Kuna tootjalt varuosade tellimine võtab päris kaua aega, laenas lennusalk kiire lahenduse huvides stabilisaatori oma kopterilt, mis praegu Belgias pikaajalises hoolduses."

Kõik kolm politsei- ja piirivalveameti kopterit on erinevatel põhjustel korraga hoolduses.

Üks lennusalga kolmest kopterist on pikaajalisel hooldusel Belgias, mis lõpeb septembris. Ülejäänud kaks AgustaWestland AW-139 kopterit seisavad erinevate rikete tõttu. Ühel kopteril ilmnes rike 8. juulil ja teisel 23. juulil. Ühel kahest kopterist on katki saba stabilisaator ning teisel avastati sabarootori mehhanismis defekt.

"Lennuvõimekus taastub lähema ööpäeva jooksul," kinnitas BNS-ile siseministeeriumi pressiesindaja esmaspäeval.

Kopteri tootja Agusta Westland on teatanud kõigile kopteri AW139 kasutajatele, et on tänavu 2. mail Kataris sama tüüpi kopteri sabarootori mehhanismi tehniliste probleemide tõttu algatanud uurimise ja ilmnenud defektide analüüsi.

Tänavu juunis saadetud kirjas seisab, et kontrollitud on umbes 65 protsenti kõigi kasutuses olevate kopterite sabarootori labadest. Neist umbes 70 protsendil ei avastatud mingeid defekte ning ülejäänud on võimalik parandada.

Politsei ja piirivalveamet võttis kolmanda AgustaWestland-139 tüüpi helikopteri teenistusse tänavu veebruaris. Esimese sama tüüpi kopteri sai piirivalve kätte 2007. aasta septembris ja teise 2008. aasta lõpus.