Nimelt puudus istungilt IRL-i fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Kross, kes pidi avalduse kohta tegema ettekandva selgituse.

"Äkki ta on Bulgaarias?" küsiti saalist, viidates Krossiga hiljuti juhtunud intsidendile, mille käigus ta peeti Sofia lennujaamas tagaotsitavana kinni. "Võib-olla, jäi pooleli," muigas linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. "Kahju küll, et me ei saa seda arutada, väga kahju," lisas ta.

Linnavolikogu kantselei avalike suhete nõuniku Ester Šanki teatel lahkus Kross istungisaalist ootamatult. "Isegi fraktsioonikaaslased ei osanud öelda," kommenteeris ta.

Selleks, et toetusavaldus uuesti menetlusse jõuaks, peab see saama volikogu eestseisuse kinnituse ja pandama uuesti päevakorda. Šanki sõnul läheb küsimus arutlusele järgmisel päevakorralisel istungil. Tõenäoliselt saab see juhtuda alles 15. mail, sest 1. mail jääb istung pühade tõttu ära.

Eerik-Niiles Kross teatas hiljem Delfile, et lahkus Tallinna volikogu istungilt, sest osales TV3 saates Kolmeraudne.

"Saates arutasime koos Mihkel Raua ja Mailis Repsiga ebademokraatliku Keskerakonna hetkseisu üle ning tõdesin, et Savisaare Putini meelsus on Eesti jaoks julgeolekuoht. Eriti küüniline on Keskerakonna teeseldud mure Ukrainas toimuva üle," ütles Kross.