Saates, kus peamiseks teemaks oli eesseisev eurovalimiste periood, läks jutt oodatult ka Ukrainale. Otsa tegi alguses lahti IRLi poliitik Margus Tsahkna, kes rääkis Putini korruptsioonist ja väärtuspoliitika olulisusest.

Tsahknal võttis sõnasabast kinni aga saatejuht Andres Kuusk, kes põrgatas küsimuse Arvo Sarapuu suunas: "Arvo Sarapuu, mida ikkagi parlament saaks teha selles küsimuses? Me kõik toetame Ukrainat ju kahe käega."

Sellele märkusele järgnes dialoog:

Sarapuu: "Jah, loomulikult".

Saatejuht Andres Kuusk: "Ja demokraatlikku Venemaad samamoodi".

Sarapuu: "Me toetame Ukrainat, me toetame kõiki neid arenguid, mis peaksid olema rahumeelsed ja Keskerakond ei erine siin kellegist teisest mitte karvavõrdki. Keskerakond on väga kindlal seisukohal, et mingit jõudu kasutada ei või ja kõiki asju tuleb läbirääkimiste korras lahendada ja need, kes selle jõuga..."

Andres Kuusk: "Ja Ukraina võim on legitiimne".

Sarapuu: "[kogeles - toim.] Ja...ja...[tegi imeliku häälitsuse - toim.] no kõigepealt me ju teame, et Ukrainas toimuvad ju presidendivalimised ja kui presidendivalimised läbi on..."

[Segas vahele] Tsahkna [naerdes]: "Vastust ei tulnud!"

Sarapuu: "...siis presidendivalimistel see võim saab legitiimseks..."

[Segas jälle vahele] Tsahkna: "Aga mis siis praegu on?"

Sarapuu: "...ja õige on see, et igal riigil on kõige tähtsam see, et jõuda hallata oma riiki ja korraldada asjad ära." Edasi viis Sarapuu sujuvalt juba jutu edasi teistele teemadele.

Eelpool viidatud arutelu on võimalik ERRi koduleheküljelt järele vaadata (algab umbes 11. minutist ja 10. sekundist) siit!

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kirjutas teatavasti hiljuti Delfi küsimusele vastates, et praegusel Ukraina valitsusel pole mandaati.

"Terve Ukraina olukord saab hakata lahenema ainult pärast seda, kui riigis tekib legitiimne võim. Alles siis saab nii Kiievis kui ka Ida- ja Lääne-Ukrainas taastuda elementaarne avalik kord, siis võiks tööle hakata mingilgi tasemel riigi majandus ja alles siis on võimalik arutada sellele riigile ka massiivse välisabi andmise üle. Tulgu see siis Euroopast või Ameerikast või Aasiast või kõigist korraga," kirjutas Savisaar.

Savisaare väljaütlemised puhusid aga erakonnas lõkkele sisekired ning kui mitmed saadikud on ennast erakonna juhi väljaütlemisest distantseerinud, siis paljud on püüdnud seda küsimust avalikult lihtsalt vältida.