Muhhamedšin ütles, et tema visiit oli puhtalt mittepoliitiline ja seostus vaid krimmi-tatari rahvavalgustaja Ismail Gasprinski tegevusele pühendatud konverentsil osalemisega.

Ta ütles, et teda kutsuti kui Eesti islami koguduse peaimaami.

Krimm on Venemaa poolt okupeeritud Ukraina territoorium, mille külastamiseks on vaja võtta Ukraina valitsuselt luba.

Ismagilov kahtles, kas Muhhamedšin ikka võttis Ukraina valitsuselt loa Krimmi külastamiseks. "Kui selgub, et ta sisenes Krimmi territooriumile ebaseaduslikult, siis kõrgetasemelise usutegelase puhul on tegemist lubamatu tegevusega nii Ukraina riigi kui ka Ukraina moslemite suhtes," kirjutas Ismagilov Facebookis.

Muhhamedšin ütles, et kuuleb Ukraina moslemite pahameelest esimest korda. Mingit kontakti Ukraina moslemitega tal ei olnud. Ta jättis vastamata, kas ta võttis Ukraina valitsuselt Krimmi külastamiseks loa või mitte.

Muhhamedšin ütles, et juba toimunud ja praegu toimuvad sündmused Krimmis on poliitika suurte riikide vahel. "Muidugi muretseme selle pärast, mis maailmas toimub, aga see konverents tegeles vaid religiooniga. Seetõttu minule kui imaamile oli huvitav külastada ja kuulata teaduslikke ettekandeid sellest suurest rahvavalgustajast Ismail Gasprinskist," ütles Muhhamedšin.

Muhhamedšin on viimasel ajal sattunud mitmesse skandaali seoses Eesti islami kogukonnaga. Üks viimaseid puudutab kahtlust, et ta on omastatud summa paarkümmend tuhat eurot koguduse raha.