Fox lausus seetõttu koos kaitseminister Mart Laariga antud pressikonverentsil, et kaalumisele võib tulla liitlaste jõupingutuste keskme ümber viimine Ida-Afganistani.

Fox tundis muret, et Afganistani poliitiline areng ei pea julgeolekuolukorra edenemisega sammu, eraldi mainis ta probleeme korruptsiooni ja ülesehitustöö venimisega.

Mis puudutas praegu käivat operatsiooni Liibüas, siis ei kommenteerinud Fox kuuldusi Briti eriüksuste osaluse kohta Liibüas, viidates nende turvalisuse hoidmise vajadusele. Küll kinnitas ta, et Briti nõustajad on andnud mässulistele abi side, logistika ja juhtimise arendamisel, mis aitas mässulistel oma sõjalist võimekust kiiremini kasvatada kui muidu oleks õnnestunud.

Fox lausus, et Liibüa operatsiooni hinnaks tuleb umbes 260 miljonit naela. See oleks võinud olla ka odavam, ent britid otsustasid teadlikult kasutada kallimat relvastust, et vähendada kaaskahjustusi.

Laar lausus omakorda, et ette on valmistatud eelnõu kahe õhuväe ohvitseri saatmiseks Liibüa operatsioonide staapi, ent ta ei osanud ennustada, milliseks olukord Liibüas kujuneb selleks ajaks, kui eelnõu riigikokku jõuab.