Reklaamis ironiseerivad NO99 tegijad parteisõdurite kallal, kes "pole eriti andekad, kuid see ei paista välja, kuna neid kaitseb hästi sissetöötatud ringkaitse". Ka pole neil head haridust ning nad ei vastuta tehtud otsuste eest, sest neilt ei nõuta seda. Kui parteisõdureid kritiseerida, valavad nad meid üle anonüümse sõimuga.

Parteisõdurite vohamise tõttu on poliitikast saanud koht, kust normaalne inimene põgeneb ning tema koha täidab tundmatu sõdur, tõdevad teatritegijad.

"Sundparteistamine ei piirdu tänases Eestis enam Ida-Virumaa koolidirektorite või ministeeriumide ametnikega, vaid see on palju värdjalikum veendumus, et poliitikat ei tohi teha väljaspool poliitikuid."

"Ühtse Eesti" tegijad pelgavad, et järgmise sammuna pole parteisõduritele vaja käsku enam anda - parteisõdur meis hakkab tegema otsuseid iseseisvalt. "Me oleme viimastel nädalatel näinud, kuidas toimub arvamuse mahasurumine läbi selle, et ei rünnata sinu sõnumit, vaidsinu nägu või vormi, milles sõnumit tood," nendib NO99

"Aga mis siis, kui parteisõduri suurim eesmärk on hävitada lootus ning luua tunne, et midagi ei saa kunagi muutuda? Mis siis, kui see on tema teadlik soov, et eemaldada poliitkast viimanegi tervemõistulik konkurent, veendes teda, et tal pole lootust?"