„Me peame juba täna arutlema valikute üle, mis meie ees seisavad ja määravad meie inimeste ja ühiskonna heaolu ning turvalisuse. Need arutelud vajavad rahulikku meelt ja koostööd väljapool päevapoliitikat. Soovin selleks uuele nõukogule jõudu ning kutsun kaasa mõtlema neid valitsusväliseid organisatsioone, kes peavad Eesti tulevikku tähtsaks,“ märkis president Toomas Hendrik Ilves, teatas presidendi kantselei.

Ühiskondliku Leppe Sihtasutuse nõukogusse kuuluvad veel akadeemik Ain-Elmar Kaasik, Eesti Teaduste Akadeemia asepresident; professor Andres Keevallik, Tallinna tehnikaülikooli arendusprorektor; Anna Levandi, Eesti iluuisutamise koondise peatreener; piiskop Einar Soone, Eesti Kirikute Nõukogu president; tuntud ärijuht ja konsultant Raivo Vare ning Tallinna ülikooli professor Rein Veidemann.

Ühiskondlik lepe on Eesti pikaajalisest arengust huvitatud valitsusväliste organisatsioonide koostöövõrgustik, mille sihiks on osapoolte seisukohtade teadvustamine, kooskõlastamine ning selle alusel hinnangute ja ettepanekute kujundamine riigi tuleviku võtmeküsimustes. eelkõige keskendutakse Eesti rahva tervise, hariduse, sotsiaalse turvalisuse ning regionaalse arengu teemadele.

Ühiskondliku leppega on tänaseks ühinenud enam kui 60 organisatsiooni.