Eesti kutseõppe edendamise ühingu seminaril osalenud Raul Rebane on enda sõnul küll hingelt akadeemilise kõrghariduse pooldaja, ent olukorras, kus Eestis omandab vaid kolmandik hariduse kutsekoolis ja kaks kolmandikku kõrgkoolis, peab ühiskond midagi ette võtma, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Täna valitseb müüt, et kutsekooli lähevad vaid lollid — selle müüdi vastu tuleb võidelda, sest see ei vasta tõele,” lisas Rebane.

Toivo Maimets soovitas siiski ühiskonnal mitte sundida noori kutsekoolidesse astuma. “Kutseharidus on kahtlemata täbaramas olukorras kui kõrgharidus, aga me ei tohi ühte teise arvelt parandama asuda,” lisas Maimets.

Haridus- ja teadusministeeriumi esindajad eesotsas minister Mailis Repsiga rõhutasid, et pigem peaks riik asuma murdma müüti, et kutseharidus on neile, kes ei pääse kõrgkooli.

Abiminister Erkki Piisangi sõnul peab riik hakkama harima lastevanemaid, kes praegu seda müüti toidavad ning mõjutavad lapsi kõrgkooli astuma. “Haridussüsteemis pole tarvis midagi muuta. Me peame harima hoopis lapsevanemaid,” täpsustas Piisang.