"Aga lisakoguse tellimus on juba sisse antud ning need peaksid alates 20. jaanuarist müügipunktidesse jõudma," lisas Konks.

Konksu sõnul on loodetavasti enamik ühistransporti püsikasutajaid praeguseks endale juba Ühiskaardi soetanud, seega peaks nõudlus end ammendama hakkama. "Tallinna postkontorites Ühiskaarte veel jagub, ent mitmes R-kioskis on kaardid juba otsa lõppenud," tõdes Konks.

"Esmasel ühiskaartide tellimisel lähtusime sellest, et Tallinnas on olnud 100 000 ID-pileti omanikku," ütles Konks. "Lisaks muidugi sõitjategrupid, kes omasid tasuta sõidu õigust ka enne, nt 65-aastsed ja vanemad."

Konks nentis, et sellest kolm korda suurem kogus ehk 300 000 kaarti pidanuks ju nõudluse kindla peale ja liiaga rahuldama, ent praeguseks on neist järel vaid alla 80 000 kaardi.

Tänaseks on Ühiskaardi soetanud ja isikustanud juba umbes 140 000 tasuta sõidu õigust omavat isikut.

"Oleme juurde tellinud 150 000 kaarti, need peaksime kätte saama 20. jaanuari paiku," ütles Konks. "Siis saab kaarte olema lausa rohkem kui Tallinnas elanikke." Tänase seisuga elab Tallinnas 420 179 inimest.

Lisaks saavad tudengid kasutada ühissõiduks ISIC-kaarti ning kooliõpilased e-õpilaspiletit. Selliste kaartide omanikke on kokku umbes 35 000.