Euroxi ärimajas ministeeriumile pakutavale 4000ruutmeetrisele osale kulub aastas 11 miljonit krooni, mis teeb ruutmeetri hinnaks 230 krooni.

Samas on majandusministeeriumi kõrval asuvas Harju 9 majas ruutmeetreid 5500. Ruutmeeter maksab seal 90 krooni ning aastakulu on vaid kuus miljonit krooni. Mõlema pakkumise puhul kehtib leping kümme aastat.

Majavaliku lõplikult otsustav Riigi Kinnisvara juht Enn Teimann ütles Eesti Päevalehele, et pole ministeeriumi inimestega sel teemal kaua vestelnud. Ta pidas loomulikuks, et valik tehakse maja kasuks, mis on töötajatele mugav ning motiveerib töös parimat andma. “Ega seal vanalinnas midagi head ole,” ei pidanud ta Harju tänava maja kõige sobilikumaks.

Euroxi ärimaja plussideks pidas ta asjaolu, et uues majas on korralik konditsioneer, mugav planeering ja hoolimata suure liiklusega tänavast vaikne.

Ministeeriumide ühendamisega tegelev teede- ja sideministeeriumi nõunik Kostel Gerndorf ütles, et ühendamist ette valmistaval töörühmal pole võimalust oma eelistust maja suhtes välja pakkuda. “Hind on uue maja valiku puhul kindlasti tähtis kriteerium, kuid see ei saa ainus olla,” märkis Gerndorf. “Loevad ka asukoht, parkimisvõimalused ning hoone korrasolek.”

Võimalik on valida ka Narva maantee 7, ETK maja ja Pärnu maantee 101B planeeritava maja vahel.

Riigikogu kinnitas kolmapäeval seadusemuudatused, millega majandus- ning teede- ja sideministeerium ühendatakse 1. novembrist majandus- ning kommunikatsiooniministeeriumiks.

Ministeeriumi valitsemisalasse jäävad konkurentsi-, lennu-, maantee-, patendi-, raudtee-, side-, tarbijakaitse- ja veeteede amet, samuti energiaturu inspektsioon ja tehnilise järelevalve inspektsioon.