"Me soovime, et kõigil peredel oleks võimalus oma eraelu mõistlikult korraldada. Soovime, et samasoolised paarid saaksid seadustada oma kooselu ning laste olemasolu korral kasvatada oma lapsi kindla teadmisega, et nad on riigis teistega võrdsed kodanikud. Soovime, et kõigil Eesti inimestel oleksid võrdsed õigused ja võimalused," seisab pöördumises, millega on teiste seas liitunud professorid Rein Raud, Katrin Nyman-Metcalf ja Rainer Kattel, kirjanik Aino Pervik, modell Carmen Kass, meediategelane Anu Saagim, muusikud Vaiko Eplik, Iiris Vesik ja Karl-Erik Taukar, muusik ja kirjanik Mihkel Raud, kirjanik Andrus Kivirähk, näitlejad Juhan Ulfsak, Ivo Uukivi, Mari-Liis Lill, Evelin ja Priit Võigemast, kunstiteadlane Eha Komissarov, kunstnik Jaan Elken ning paljud teised.

"Toetades kooseluseadust loome parema homse oma lastele. Sama meelt on ka minu abikaasa. Oleme nii-öelda traditsiooniline pere kahe lapsega, kuid leiame, nagu ka paljud teised, et teistsuguste perede õigused ja võimalused ei ohusta meie perekonda mitte kuidagi," lausus ettevõtmise üks eesvedajaid Kristina Papsejeva. "Samast soost partnerite õigused on inimõigused ning inimõigused on meie kõigi asi," lisas ta.

"Kooseluseadust on vaja nii vabaabielus olevatele erisoolistele paaridele kui ka samasoolistele paaridele," seisab tekstis, mis tunnustab eelnõu algatajate südikust. "Eesti vajab kooseluseadust. Eesti on kooseluseaduseks valmis. Juba 2012. aastal läbi viidud uuringu kohaselt on Eestis sellise seaduse pooldajaid vastastest rohkem," on kirjas pöördumises.

"Ma olen uhke, et olen üks kooseluseaduse algataja," ütles riigikogu esimees Eiki Nestor allkirju vastu võttes. "Hea sõna Riigikogu liikmele juhtub harvemini kui jõulud. Ootan eelnõu asjalikku arutelu."

Algatuse Facebooki-lehega on praeguseks liitunud 12 572 inimest. 

Kooseluseadus on täna riigikogus esimesel lugemisel.