Esmaspäeva õhtul insenermehaaniku Jevgeni pildistatud tundmatut lendavat objekti nähti juba eelmise neljapäeva hommikul, kui too viibis Tallinna-Peterburi maantee läheduses, kirjutab SL Õhtuleht.

Tallinnast Narva poole sõitnud lasteaiaõpetaja Lee oli jõudnud Purtse kanti, kui umbes kella 9 ja 10 vahel märkas ta idataevas helendavat objekti. “Olin roolis, seetõttu ei saanut eset väga üksikasjalikult vaadelda. Nägin seda ehk 10-15 minutit,” ütles Lee.

“See ei sarnanenud lennukiga. Kohati võis täheldada liikumist, kuid see oli väga minimaalne, seetõttu arvasin, et asjandus peaks olema väga kaugel,” lausus Lee. “Nägin ka objekti kummalist haihtumist, kuid mõne hetke pärast oli see taas taevas, veidi teises kohas. Kuhu ta lõpuks sai, ei oska öelda.”

Tundmatut objekti silmas ka Lee töökaaslane Ene, kes bussiga Raplast Kehtnasse sõites. “Jälgisin objekti umbes veerandtunni jooksul. Paraku selle haihtumist ei näinud, kuid paistis, et kohati see liikus,” sõnas Ene.

Tundmatuid objekte oli näha ka reedel kella 16-18 vahel. Rakvere poole sõitnud tallinlanna Leena ütles, et algul oli neid kaks, üks sabaga nagu meteoriit, teine parajalt piklik. „Kümne minuti jooksul nad eraldusid ja siis oli neid juba neli — üks sabaga ja kolm horisontaalset piklikku.”

Lennuameti peadirektori Koit Kaskeli sõnul ei ole neil infot kirjeldatud objekti kohta. “Pilootidelt ega lennuliiklusteenistustelt ei ole saadud teateid, et Eesti õhuruumis oleks märgatud midagi taolist ning ainult fotode alusel pole võimalik meil midagi täpsemat öelda.”

Kaitsejõudude peastaabi pressiohvitser Georgi Kokošinski märkis, et radarite toodetav õhuruumipilt on klassifitseeritud operatiivinfo.

Aastaid ufoloogianähtusi uurinud ekspolitseinik Hans Raudsik on veendunud, et tegu on tundmatu lendava objektiga. “Elu jooksul olen selliseid kümneid ja kümneid näinud. Seegi on igati selgepiiriline ja korralikult jäädvustatud.”

Taolisi objekte lendab tema kinnitusel maakera kohal pidevalt. “Küsimus on ainult selles, kui palju neist räägitakse ja radaripildile püütakse, sest aeg-ajalt võivad nad isegi õhuseirele nähtamatuks jääda.”