TV3 saates "Kolmeraudne" heitis suhtekorraldaja Ivo Rull ette, et marginaalse fraktsiooni Euroopa Parlamendis ühinenud Indrek Tarand pole viie aastaga suutnud teha kellegagi koostööd, välja arvatud Keskerakond, kelle presidendikandidaat Tarand oli.

Tarand nõustus enda sõnul olema presidendikandiaat kuna vastasel korral poleks olnud vastaskandidaati ja debatti. Samal ajal on tal heameel, et ta saab oma CVsse selle fakti lisada.

Samuti ütles Rull, et europarlamendi saadik peaks olema soliidne ja väljendustest väljapeetud, mida Tarand Rulli hinnangul pole.

Rull heitis Tarandile ette, viimane käis presidendi vastuvõtul päikeseprillidega, mis pole hea maitsega kooskõlas. Tarand küsis selle peale, kes defineerib "hea maitse"?

Vaata videost, kuidas mehed omavahel vaidlesid ja kellele nad ennustavad kohti europarlamendis.

Rull prognoosis valimistulemusi ennustades, et üksikkandidaatidest on kõige suuremad võimalused saada valituks Silver Meikaril. Tema ennustuse järgi saavad neli parlamendierakonda kõik mandaadi, kuid kuidas need jaotuvad, seda ta ei osanud öelda.

Tarand prognoosis, et IRL saab kaks mandaati. Need saavad Yoko Alender ja Eerik-Niiles Kross. Keskerakond saab ühe koha. Selle saab Aivar Riisalu, kes Tarandi sõnul on ainuke valimsikõlbulik kaitseliitlane nende nimekirjas.

Reformierakonna nimekrijast pääseks Tarandi hinnangul Euroopasse Kaja Kallas ning sotsidest Marju Lauristin, kes saab siis teenitult jätkata poliitika uurimist praktilise katse korras.

Meikari ja Tarandi vahe on Tarandi sõnul see, et Tarand toob kaasa muutusi, aga Meikar seda pole suutnud.