TV3 "Seitsmetes uudistes" uuriti ministrilt, kas kriis on nüüd läbi. Kiik viitas, et teame, et viimased 10 päeva on toonud igapäevaselt alla 10 uue nakatunu, aga tuleb ka vaadata, et kriis on jõudnud töövaldkonda, sotsiaalvaldkonda ja majandusse.

"Kriis kui selline kestab paratamatult läbi suve," sõnas ta. Ta lisas, et kui oleksime lasknud viirusel vabalt möllata, oleks olukord sootuks hullem. Ka teised haiglad vajanuks sellist abi kui Kuressaare haigla ning oleks olnud ka suuremad tervisekahjustused, rohkem surnuid. "Mõju majandusele ja ühiskonnaelule oleks olnud laastavam."

Palju on räägitud viiruse võimalikust teisest lainest, mis võib tulla sügisel. "Täna arvestame, et tuleb," nentis Kiik. Ta lisas, et pole teada seegi, kas viirus suvel kaob või vaikselt hõõgub. Samuti ei oska keegi ette öelda, kas naastes on viiruselaine sama suur või isegi suurem.

Ta lisas, et kui järgmine kord kiiresti reageerida, pole ehk üleriigilisi lauskeelde vaja. Et oldaks valmis, tegeleb riik sellega, et ka kaitsevarustuse varud oleks piisavad.