TV3 reporteritel õnnestus Kallas tabada täna hommikul pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut ja vahetult enne seda, kui Kallas saatis laiali teate oma tagasiastumisest.

"Põhjus on see, et see klaperjaht, mis minu vastu on alanud, ei lõpe kunagi. Ma leian, et ei peaminister ega erakonna esimees ei saa töötada, kui ta pool aega peab pühendama sellele, ja tema abilised näevad vaeva sellega, et anda vastuseid. Ja siis tulevad tagasi vastused, et seletused ei olnud piisavad ja homme jälle tuleb midagi ja see ei lõppe kogu aasta jooksul," põhjendas Kallas oma otsuse tagamaid.

Kallas ütles, et sellise olukorra jätkumine oleks liigne koorem uuele valitsusele, koalitsioonipartnerile ja erakonnale. "Pärast pikka kaalumist ja perega nõupidamist ma tegin sellise otsuse," tunnistas ta.

Erakorraliste valimiste väljakuulutamisse Kallasel usku ei ole ja tema arvates võib sotsiaaldemokraatide-Reformierakonna koalitsioon veel töötada. "Meil on olnud pikalt aega konsulteerida, kuigi see on toimunud natuke ebatavalistes tingimustes, sest president oli ära ja pole saanud anda veel ametlikku volitust läbirääkimisteks. Aga ma arvan, et oleme palju tööd ära teinud. Ma usun, et see leping sünnib," ütles Kallas.

Kallas läheb 2015. aasta riigikogu valimistele?

Kas Kallase arvates jätkub tema mineviku uurimine? "Kui tahetakse, siis saab sellega edasi minna, ja selgelt tahetakse. Need on kõik keerulised teemad, kus on väga palju lahtisi otsi, mida ei ole võimalik enam taastada. Kui tahetakse, saab kogu aeg üles kerida: kirjutatakse artikkel kokku samadest asjadest, mis juba on ilmunud ja seostatakse asju, mis ei ole seostatavad. Ole siis kõva poiss ja seleta 20 aasta taguseid finantsasju! See on mütoloogilise mõõtme omandanud, kuigi sa ise ütled, et raha ei liikunud kuskile ja bilansid on korras, aga see inimesi ei sega," lausus Kallas.

Kallas usub siiski, et erakonnale tema isikut puudutavad kahtlused saatuslikuks ei osutu. Ta märkis, et meedias teatakse vahest paremini, kelle huvides need asjad esile kerkinud on.

Praegune eurovolinik Kallas kinnitas, et jätkab oma tööd Euroopa Komisjonis. Europarlamendis toetab ta oma tütre Kaja Kallase kandidatuuri. "Sügisel tulen tagasi Eestisse," ütles Kallas. Ta ütles, et presidendivalimistel ta kaasa ei kavatse lüüa, küll aga ei välista, et osaleb parlamendi valimistel.