"Kas on selge," küsisi politseinik. "Ei ole," vastas korrale kutsutud nooruk. Politsei otsustas noormehe kaasa võtta, mille peale puhkes rüselus.

Politsei võtab koroonaviiruse takistamiseks kehtestatud koosviibimise piirangute jõustamist tõsiselt, nähtub TV3 uudistlõigust. Eile õhtul reageeriti suurte jõududega Läänemaal Taeblas, kus noored olid bussipeatusesse kogunenud.

Nood noored süüdistavad korrakaitsjaid liigses jõukasutamises. Üks seltskonna liikmeist, noor neid nimega Kelli, kirjeldas juhtunut kui politseipoolset ebatarvilikku jõukasutust - tema sõnutsi aktiveerusid korrakaitsjad sõbra rahuliku eneseväljenduse peale.

Politseiametnike vaatevinkel asjale on väheke erinev: nende silmis oli tegemist üleoleva käitumisega, mis arenes omasoodu peaaegu kähmluseks, mil kinnipeetud noormees kutsus appi oma 23-aastase sõbra, kes tikkus politseinikele kättpidi ligi.

Mõlemil seltskonnaliikmel, kel politseinikega rohkem tegemist tuli teha, tuvastati joove.

Haapsalu patrulltalituse juht Meelis Laurmann edastas Delfile politsei kokkuvõtte olukorrast.

"Eile õhtul kella 20.14 paiku sai politsei väljakutse Lääne-Nigula valda Taebla bussipeatusesse, kus teataja sõnul oli eriolukorra reeglitest hoolimata koos kamp noori, kes tarvitasid alkoholi, laamendasid ning lõhkusid seal pudeleid. Teatele reageerinud politseinikud leidsid eest umbes 10-liikmelise seltskonna, kes väitsid end olevat üks perekond ning väljendasid selgelt oma ükskõiksust eriolukorra tingimuste suhtes. Politseinikud selgitasid noortele avalikus kohas viibimisele kehtivaid reegleid, ent üks seltskonnas viibinud noormees muutus seepeale ametnike suhtes üleolevaks. Talle anti korraldus seltskonnast eemalduda ning politseibussi juurde tulla. Ka seda korraldust noormees eiras, mispeale kasutasid politseinikud mehe seltskonnast eemale toimetamiseks jõudu. Politseibussi juures läks aga noormehe, teiste seltskonnas viibinute ning politseinike vahel rüseluseks, mille käigus 23-aastane mees üht politseinikku ründas."

Politsei pidas sündmuskohal kinni 23-aastase ja 18-aastase noormehe ning toimetas nad jaoskonda. Mõlemad mehe olid joobes.

Politseiametnikku rünnanud 23-aastase mehe suhtes alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja vastu. Politseinik pöördus peale vahejuhtumit esmaabiks haiglasse ning peale seda jätkas ta teenistust.

"On taunimisväärne, et ajal, mil enamus inimesi mõistab viiruspuhangu peatamiseks kehtestatud piiranguid ning peab neist eeskujulikult lugu, leidub seltskond noori, kes teiste pingutustest grammivõrdki ei hooli ning oma meelsuse näitamiseks ka politseinike ründamisest ei heitu," tõdes Laurmann. "Iga vägivallategu politseiametniku vastu on samas ka rünnak Eesti riigi vastu. Politseinikud seisavad iga päev Eesti inimeste turvalisuse eest, riskides oma elu ja tervisega, mistõttu on politseiniku ründamine ametikohustuste täitmise ajal tõsine kuritegu ning selle eest tuleb vastust kanda."

https://www.seitsmesed.ee/et/krimi/uudis/2020/04/18/eriolukorrale-ja-politsei-kaskudele-vilistanud-noorte-suhtes-tuli-kasutada-joudu/