IRLi liiget Erki Noolt häirib seaduste juures kõige rohkem see, et ükski partei pole seda kooseluseadust oma lubadustes välja käinud ja seepärast ei peaks praegu seda seadust ka vastu võtma.

Nool on seaduseelnõu vastu ja leiab, et see ei muuda midagi tema ja tema elukaaslase elus, kellega ta seadulikus abielus pole. Seevastu kartis Nool, et homopaaridele antakse adopteerimisõigus.

Reformierakonna liikme Valdo Randpere sõnul ei oska Nool lugeda või loeb siis nagu vanapagan piiblit, sest adopteerimisõigust kooseluseadus homopaaridele kohe kindlasti ei anna.

Randpere sõnul on jutt sellest, et saab olema lubatud homoseksuaalsete inimeste abielu, üldse jama. Kooseluseadust nimetas ta sooneutraalse kooselu registreerimise võimaluseks.

"Abielu jääb endiselt mehe ja naise vaheliseks kooseluks," kinnitas Randpere. Ka adopteerimisega jääb tema moodi sama moodi.

Randpere sõnul on kooseluseadust vaja, sest 60 protsenti paaridest, kes elab koos ei ole praegu seadusega kaitstud.

Randpere sõnul annab kooseluseadus võimaluse ilma abiellu astumata, registreerida notari juures kooselu, mis regitreeritakse abieluvara registris.

"Asi erutab inimesi, kes ei ole seda lugenud või ei ole sellest aru saanud," ütles Randpere, kes kahtles korduvalt ka Noole lugemisoskuses.

Vaata tulist vaidlust videost.