"Me katame kõik nende siinviibimise kulud. Alates söömisest, tualettpaberist ja lõpetades puhta vee ja magamispesuga. Me tõmbame avalikku teenust kokku, samm-sammult. me tõstame makse ja siis me oleme nõus endale võtma mingisugused kohustused. Õnneks praegu valitsus on öelnud, et nad ei ole nõus," ütles Mart Helme. 

EKRE liige Martin Helme sõnas samuti, et  Eesti ei tohi oma otsustusvõimet käest anda, sest mis saab, kui järgmisel aastal otsustab Saksamaa et 500 ja et ülejärgmisel aastal 5000 on põgenike kvoodiks. "Ja see rong on juba läinud. Küsimus on väga lihtne: kas liikmesriikidele jääb pädevust selles vallas või ei jää. Kui praegune valitsus selle ära annab, siis järgmistel valitsustel seda tagasi pöörata on väga raske ja seda numbrit enam kontrolli alla võtta ei ole võimalik," sõnas Martin Helme. 

Siseminister Hanno Pevkur ütles TV3 Seitsmestes Uudistes, et täna reaalselt sellist võimekust Eestil üle 300 inimest vastu võtta ei ole ning need numbrid muudavad ta murelikuks võimalike julgeolekuohtude ning erinevate inimeste kohandamiste probleemide pärast. 

Euroopa komisjon tegi täna ettepaneku jaotada põgenikke Euroopa liidus riikide vahel ja neid vajadusel ümber asustada. Kuigi väidetavalt teeb komisjon konkreetsed jaotamise ettepanekud maikuu lõpus, siis oma kodulehel avaldatud dokumendis soovitab komisjon Eestil 20 000 põgenikust võtta endale juurde 326 põgenikku.

Konkreetsemad ettepanekud rahvusvahelist kaitset vajavate inimeste jaotamiseks ELi liikmesriikide vahel esitab komisjon maikuu lõpus.