Sõtnik oli üks neist, kes kirjutas alla petitsioonile, mis soovitab peaminister Andrus Ansipil boikoteerida Sotši olümpiamänge, selgitas, et ta ei saa lihtsalt vaadata pealt, kuidas Venemaal rikutakse inimõigusi, piiratakse sõnavabadust, diskrimineeritakse vähemusi ja kuidas vohab korruptsioon.

Sõtnik oli kriitiline ka Keskerakonna koostööleppe suhtes Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga. Täna tegi ta avalduse Keskerakonna aukohtule Peeter Võsa kohta, viidates mehe jõulude ajal Facebookis avaldatud fotole, kus on kujutatud Ameerika Ühendriikide rassistliku ühenduse Ku Klux Klani liiget tekstiga „I´m dreaming of a white Christmas" ("Unistan valgetest jõuludest toim.)

TV3 uudistele kommentaari andes ei välistanud Sõtnik, et selle kõige eest võidakse ta välja visata. "Ajalugu ju näitab, et inimesi on tõepoolest välja visatud väga erinevatel põhjustel," lausus Sõtnik. Ta lootis siiski, et Keskerakonnas säilib siiski mingisugune pluralism, sest kõigil selle 15 000 inimesel ei saa olla täpselt sama arvamus.