Lõppeval nädalal tekitas parajat elevust uudis, et sügisel ilmuvas õigekeelsuse sõnaraamatus pole sõna "neeger" juures enam märget „ei ole eesti keeles halvustav“. TV3 "Seitsmesed uudised" käisid külas kahe lapse - kuueaastase ja kuuekuuse tütre emal Kristil, kes on ühtlasi Facebookis loodud Mulatiemmede klubi eestvedaja

"Tänava peal tullakse ja imetletekse, et oi kui ilus neegritüdruk," rääkis naine. "Miks ta ei või öelda lihtsalt, et oi kui ilus tüdruk? Pole vaja öelda ilus neegritüdruk, see on nii paha sõna, see nii kriibib kõrva," kurvastas Kristi.

Ta täpsustas, et pealegi pole ta laps neeger, mustanahaline. "Ta on mulatt, seega on see juba faktiliselt ebatäpne." Kristi lisas, et mulatt pole halvustav sõna, seda kasutada on õige ja korrektne.

"Kui ma näen tänaval ülekaalulist inimest, siis ma ei hüüa, et jou, paksmagu! Miks me siis hõikame, et jou, neeger!" tõi Kristi näiteks, öeldes, et paks on samuti ebaviisakas sõna, nagu neegergi.

"Ma paneksin lapsevanematele südamele, et nad õpetaksid oma lapsi seda sõna mitte kasutama ja ka ise ennast jälgima, et mitte laste juuresolekul öelda "neeger". Mingil hetkel hakkavad lapsed reisil käima, lähevad Inglismaale või Ameerikasse, kus selle sõna on kasutamine on keelatud ja siis võivad sellel kurvad tagajärjed olla, selgitas ta.

Kristi sõnul on Eesti väga rassistlik riik. "Aga ma loodan, et see muutub. Minul pole ebameeldivaid kogemusi olnud, välja arvatud kord, kui mu mees käis ööklubis sõbraga ja üks klubikülastaja talle korduvalt ütles, et kao Eestist minema, neeger," rääkis naine teleuudistele.

Aga kui Mulatiemmede klubi postitusi lugeda, siis on jube, kuidas meiega suheldakse - sõimatakse ahvideks, tullakse noga tänaval kallale..., tõdes Kristi.

Ta rääkis, kuidas üks mulatist lapse emme tõi näiteks lennujaama, kus mustanahalised selekteeriti kohe kõrvale ja tollitöötajad isekeskis arutasid, et "lähme ärritame seda" ning toodi koerad kohale nusukima.