“Valimised said läbi, mina maksin oma isiklikust rahast kokkulepitud summa ära, mis oli ligi pool miljonit Eesti krooni, deklareerisin selle nõuetekohaselt, edastasin oma erakonnale, ja seega sai see valimikampaania minu poolt tasutud ja deklareeritud. Nüüd kõik, mida nende aastate jooksul minu käest veel täiendavalt küsitud — nimetame mittejuriidilises mõttes välja pressitud — on olnud lihtsalt vaidlus mõningate hindade ja teenuste pärast, milles me ei jõudnud kokkuleppele,“ ütles Antropov istungilt tulles TV3 uudistele.

Kui aga Antropov on õige mees, nagu ta väitis nii teleuudistele kui riigikogu komisjonile, miks ta siis ei lähe väljapressimise ohvrina, nagu varem väidetud, politseisse?

“Olen valmis vaidlema tsiviilkohtus ja kutsun sinna ka vastaspoolt, aga nemad ei ole seda kuulda võtnud. Pigem on nad jätkanud sellist ähvardamise ja väljapressimise teed ning loomulikult nüüd ka meedia vahendusel,” pareeris selle TV3 küsimuse Antropov.

Komisjoni liikme ja konkureeriva Keskerakonna ridadesse kuuluva Aivar Riisalu järeldused kohtumisest olid aga üllatavad. “Kui tema jutt vastab tõele — kõik, mis ta tellis, on ta ära maksnud ja see on deklareeritud, siis on ta õige mees,” kommenteeris Riisalu.

Antropovi juhtum näitab Riisalu sõnul, et päris tõsiselt on saabunud aeg see erakondade rahastamise teema uuesti lauale võtta. “Näiteks minu isiklik seisukoht on selline, et ma ei näe täna, et juriidiliste isikutele peaks siin piiranguid rakendama. Las siis kõik näitavad, mis suhted Eestis tegelikult valitsevad!” sõnas Riisalu.