MKMi avalike suhete osakonna nõunik Rasmus Ruuda teatas, et tuumaenergia seaduseelnõu on sisuliselt valmis ja läheb peatselt kooskõlastusringile. "Eelnõuga reguleeritakse tuumajaamadele ja jäätmekäitlusele esitatavad nõuded, tuumajaama rajamise otsustusprotsess ning ohutuse tagamise nõuded," lausus Ruuda.

Majandusminister Juhan Parts lausus, et tuumaenergeetika on ka käimasolevate koalitsiooniläbirääkimiste teema. Eesti strateegiline eesmärk on tema sõnul energeetikaportfelli mitmekesistamine ja tuumaenergeetika on selleks üks tõsisemaid võimalusi.

Tuumaenergeetika arendamiseks omakorda ongi Partsi sõnul Eestis võimalusteks nii osalemine Leedu või Soome tuumajaamades, ent ka Eestisse oma tuumajaama rajamine on üheks võimaluseks.

Parts lausus, et Jaapanis toimuvat tuleb väga hoolikalt analüüsida ja võtta toimunust õppust, liiga kiirelt ja puhtalt emotsioonide pinnalt ei tasu aga seisukohtasid võtta.

Ta tunnistas samas, et avalikkuse seisukoht on tuumaenergeetika rajamisel alati oluline ning seda võetakse kindlasti arvesse.

Eesti kaalub Ruuda sõnul tuumaenergia arendamise võimalusi peamiselt seetõttu, et kasvatada elektri tõusva tarbimise taustal tootmisvõimsusi. "Eestis toodetakse praegu elektrit peamiselt põlevkivist, aga kuna põlevkivi võiks pigem kasutada õli tootmiseks, siis tuleb leida alternatiivseid elektriallikaid. Samuti tuleb silmas pidada, et põlevkivi on taastumatu maavara ning suur CO2 allikas," teatas Ruuda.