Tuuri produtsendi Lauri Viikna sõnul oli tegemist katastroofiga, sest tuul viis kohalt ära kogu lava ning vihm rikkus suure osa heli- ja valgustehnikast, kirjutab Sakala.

“Lõpetasime tund enne südaööd ürituse ära, sest meile ei jäänud lõpuks enam isegi ühtegi töökorras mikrofoni, rääkimata tehnikast, millega diskot või ürituse finaali teha,” selgitas Viikna.

Korraldaja arvates on tegemist sulaselge õnnega, et ükski inimene laguneva lava alla ei jäänud ja viga ei saanud. Tuules murdusid ehitise tugipostid ja lava ülemine osa paiskus selle taga seisnud elamisvaguni peale.

Viikna ütles, et tuuri korraldav firma Leif Meelelahutus sai õnnetuse tõttu ka rahalist kahju. “Tegemist on suurte summadega, kuid täpseid arve ei oska ma veel nimetada,” lisas produtsent.

Lava lagunemise hetkel oli lõbustuspargi territooriumil korraldajate arvestuse järgi ligi 5000 inimest, mis olevat teiste linnadega võrreldes väga väike hulk. “Võin näitena tuua Narva, kus on igal aastal tuuri viimasel päeval kohal olnud vähemalt 20.000 inimest,” lausus Viikna.

Lunapark oli enne äikesepilve kohalejõudmist siiski tihedalt inimesi täis ning liikumine enam huvi pakkunud atraktsioonide ümber ja lava ees oli mõnevõrra raskendatud. Lauri Viikna nentis, et endise Vikerkaare restorani parkla jääb lõbustuspargile pisut kitsaks, kuid ta ei tea siin ka ühtegi paremat kohta.

Lava lagunemise järel järve äärest autodega lahkuvad inimesed tekitasid niisuguse ummiku, et liikluse reguleerimiseks vajati politsei abi.

Juba vihmasaju alguses lõbustuspargi kõrvalt autoga Kösti poole sõitma hakanud Tartu neiu Kätlin Saar rääkis, et paaril korral seiskas ta auto mootori, sest sõidukite rivi ei liikunud paigast mitme minuti vältel. “Sellel hetkel ma veel ei teadnud, et ka lõbustuspargi sees on suur segadus,” lisas ta.

Koos sõpradega tivolis õhtut veetnud noormees Reemet Võsa oli lava lagunemise hetkel selle lähedal autodroomil vihmavarjus, kuid ei pannud midagi erakordset tähele. “Kui vihm vaibus, läksime pargi tagaosas veel töötavate karussellidega sõitma, sest lava poole meid enam ei tõmmanud,” rääkis noormees.

Atraktsioonide juures mängis vali muusika ning selle tõttu ei kuulnud inimesed ühtegi selgitust juhtunu kohta ega osanud arvata, miks ilutulestik ära jäi.

“Mina ei tea, kas rahvale üldse midagi öelda prooviti. Igatahes minu läheduses ei olnud juhtunust juttu,” rääkis Reemet Võsa. Räsitud lava nägi ta esimest korda alles lõbustuspargist lahkudes. “Siis pakiti selle ümbruses rahulikult helitehnikat, millele taas alanud vihm peale sadas.”

Keskööks kavandatud ilutulestiku ärajäämine oli Tivoli Tuuri korraldaja Lauri Viikna sõnul tingitud sellest, et pilved olid liiga madalal ja rakette ei oleks ilmselt näha olnud. “Teisalt ei ole nii märgades ja tuulistes tingimustes kuigi kerge sellist kogust rakette vastu taevast lasta. See oli meie ja ilutulestikufirma ühine otsus,” selgitas ta.

Viikna väljendas oma pahameelt selle üle, et tema isiklikule telefonile saadeti pärast ürituse katkestamist mitu solvava sisuga sõnumit. Tema arvates on selline käitumine täiesti arusaamatu, sest keegi ei sundinud inimesi lõbustusparki tulema. “Ei saa nõuda ürituse jätkamist, kui see enam võimalik pole,” rääkis produtsent. “Asjatul punnimisel ja jama kokku keeramisel ma igatahes mõtet ei näe.”

Saadud sõnumitest ajendatuna kaalub korraldaja võimalust jätta Viljandi järgmisel suvel lõbustuspargi peatuspaikade hulgast välja.

Leif Meelelahutus on Lauri Viikna juhtimisel Tivoli Tuuri korraldanud kuus aastat ning lõbustuspark on seni iga kord ka Viljandis peatunud.