Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põderi sõnul praegu veel juhtunu põhjuste kohta lõplike järeldusi teha ei saa. "Esialgsete lahangutulemuste põhjal tuukril terviseriket ei tuvastatud ja tema surma põhjuseks oli uppumine. Praegu on tuukrivarustus Soomes tehnilises ekspertiisis," selgitas Põder BNS-ile.

Surmajuhtumi asjaolude väljaselgitamiseks viiakse läbi kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud surm. "Kahtlustust kellelegi seni esitatud ei ole," lisas Põder.

Tallinnas Kakumäe lahes meres hukkus 16. augustil kella 12.30 ajal miinitõrjeoperatsioonil miinilaevade divisjoni tuukrigrupi tuuker maat Marko Knaps. Knaps oli sukeldumas Kakumäe tipust poolteise miili kaugusel merel ja täitmas lennukipommide demineerimisega seotud teenistusülesandeid.

Knaps sündis 1989. aastal. Ta läbis ajateenistuse aastatel 2010-2011 mereväebaasis ning asus seejärel teenima miinilaevade divisjoni. Seal teenis ta relvastusmaadina miinijahtijal Sakala ning alates 2011. aasta augustist tuukrigrupi tuukrina.