Salvestiste säilitamise kohustus muutus aktuaalseks pärast ööklubis Amigo toimunud vahejuhtumit, kus turvaruumis toimunud jõhkra peksmise videosalvestust Viru keskuse videovalvestaapi nõudma läinud politsei tühjade kätega jäi, vahendab ETV24 “Aktuaalset kaamerat”.

Praegune turvaseadus ei kohusta firmasid turvaruumides toimuvat salvestama ega ka salvestusi säilitama.

“Tänasel infotehnoloogia ajastul, eriti kui me räägime inimeste põhiõiguste ja vabaduse kaitsest, kinnipidamistest, läbiotsimistest, isikusamasuse tuvastamisest, kindlasti peaks olema jälg sellest maas,” sõnas keskerakondlasest riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet. “Kahjuks minu kõrvu, riigikogu õiguskomisjoni ei ole veel jõudnud, et valitsus sellega tegeleks, ma olen küll seda meelt, et valitsus peaks ülikiirelt sellega tegelema.”

“Selle seaduse me võtame vastu enne jaanipäeva,” selgitas riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher IRL-ist. “Tegemist on siis ühe osaga politseiseaduse ja temaga seonduvate seaduste muutmise punktist, see on üks osa sellest nn aprillipunktist, mida rahvasuu nimetab aprillipaketiks.”