Sõrve turismitalu pidaja Jüri Mitt lubas ametnikega mitte suhelda seni, kuni ebaseaduslike majutusteenuse osutajate nimekiri on vähemalt poole võrra lühenenud, kirjutab Oma Saar.

Eriti teeb Mitile meelehärmi see, et selles nimekirjas on ka kuus Saaremaa pühakoda. “Kui tehakse äri, on kirik riigist lahutatud, aga kui on vaja katust parandada, siis peab vald appi tulema,” Mitt.

“Sõrve turimistalu pidaja informatsioon puudutab teoreetiliselt kõiki üle-eestilise “Teeliste kirikute” programmiga liitunud kogudusi, kellest osa juures on palveränduritel võimalik peavarju saada,” ütles Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaan, lisades, et selle programmi raames trükitud brošüüris on kirjas need kirikud või palvemajad, kus on võimalik telkida või ööbida.

“Juhuslik inimene ei pöördu kiriku poole sellise sooviga ja kirikud ka sellist teenust ei paku,” märkis Anti Toplaan, lisades, et kui seda tehakse, peab olema tegu litsentseeritud majutusasutusega.

Saarte praost Veiko Vihuri ütles, et kogudused otsustavad ise oma ruumide kasutuse üle, ja kinnitas, et koguduste juures peatuvad kirikuga seotud inimesed.