Eesti Turismifirmade Liit mõistab hukka uute turistide viimise Egiptusesse ja kinnitab, et Eesti Turismifirmade Liitu kuuluvad reisikorraldajad - Novatours, Tez Tour, Domina World Travel ja Estour - ei kavatse viia turiste Egiptuse kuurortidesse kuni olukorra normaliseerumiseni.

“Olukord Egiptuses on muutunud päev-päevalt pingelisemaks, mistõttu on plaan lähetada eeloleval nädalavahetusel uusi turismigruppe Siinai poolsaarele vastutustundetu ja seda ei tohi teha,” ütles ETFLi president Sven Lõokene. “Kuigi täna on turismipiirkondades kõik üldjoontes rahulik, on Egiptuse riigi võimekus turistide turvalisuse ja heaolu eest seista pärsitud,” sõnas Lõokene.

ETFL on edastanud vastava soovituse nii oma liikmetele kui ka teistele turismituru osalistele. ETFL jätkab olukorra teravdatud jälgimist ning on pidevas infovahetuses tarbijakaitseameti ja välisministeeriumiga.

Reisifirma Goadventure teatas, et sõidutab 5.- ja 6. veebruaril inimesi Egiptusesse ja toob sealt puhkajaid tagasi. Egiptusesse minejad lähevad sinna aga omal vastutusel.

"Me oleme tühistanud 5.-6. ja 12.-13. veebruari ärasõidud. Siiski on inimesi, kes on avaldanud soovi minna Egiptusesse kaheks nädalaks, mis lennukava järgi on võimalik, ning ega me ei saa neile inimestele seda ära keelata," ütles Goadventure direktor Oksana Golovina Delfile.