Põllumajandusminister Seedri sõnul on Eesti ja Türgi koostöö hoogustunud just viimastel aastatel ning selle silmapaistvamaks saavutuseks on koostööleping Eesti tõuloomade veoks Türki, teatas põllumajandusninisteeriumi pressiesindaja.

„See on suureks tunnustuseks Eesti tõuaretusele, sest Türgi huvi meie loomade vastu on kordades suurem, kui me rahuldada suudame,” rääkis Seeder. „Euroopa Liidus on mõni üksik riik, kelle loomadele Türgi valla on.”

Tänasel kohtumisel arutavad kahe riigi ministrid edasist koostööd, sest Türgil on suur huvi kaasata oma põllumajanduse reformimisse Eesti spetsialiste ja nende teadmisi. „Esimese selleteemalise projektiga oleme me juba alustanud ning Eesti eksperdid on Türgis juba esimesed koolitused ka läbi viinud,” märkis Seeder.

Türgi põllumajandusminister osaleb ka täna kell 13 Eesti Pangas toimuval pidulikult üritusel, kus Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves annab üle riiklikud teenetemärgid. Ekerile antakse üle Maarjamaa Risti III klassi teenetemärk.