„Kuna lihavõtted lähenevad, on oluline mõelda lisaks teiste tervitamisele ka elektroonilise meedia turvalisusele,” teatas Baltimax Projecti tootejuht Deividas Švėgžda.

Švėgžda sõnul kasutavad häkkerid pühadeaega rämpskirjade saatmiseks, kutsudes teid vaatama sõprade tervitusi või pakkudes lihavõttesoodustusi mitmesuguste ostude tegemisel. Turbespetsialistid soovitavad olla tähelepanelikud, kuna lingid suunavad edasi häkkeri saidile, kus kasutajatel palutakse esitada krediitkaarditeavet või mis tahes muid isiklikke andmeid.

Kasutajatel soovitatakse olla ettevaatlik, kui nad saavad lihavõttepiltidega e-kirju võõrastelt, ja mitte klõpsata manustatud faile, mis paluvad põneva tervituse alla laadida. Pahatahtlik tarkvara, mis installitakse arvutisse, võib avada tee teistele viirustele.

Baltimax Projecti esindaja Deividas Švėgžda annab mõne soovituse ebameeldivate olukordade vältimiseks.

- Olge failide allalaadimisel või avamisel ettevaatlik. Kunagi ärge avage tundmatult inimeselt pärit meilimanust. Peale selle olge ka tähelepanelik, kui saate edastatud manuse mõnelt tuttavalt, kes võis nakatunud faili tahtmatult edasi saata.

- Hoidke tulemüür kogu aeg sisselülitatuna – see kaitseb arvuteid häkkerirünnakute eest. Tulemüür on mõnikord operatsioonisüsteemi osa. Samuti on võimalik see usaldusväärselt müüjalt ka eraldi osta.

- Installige või värskendage oma viirusetõrjetarkvara, mis kaitseb arvutit pahavara eest.

- Installige või värskendage nuhkvaratõrjetarkvara, mis ei luba teistel teie arvutis tehtavaid toiminguid jälgida. Soovitatav on osta nuhkvaratõrje ainult usaldusväärsetest allikatest, kuna liikvel on ka võltstarkvara, mis võib sisaldada nuhkvara või muud pahatahtlikku koodi.

- Hoidke arvuti operatsioonisüsteem ja muud programmid parima kaitse tagamiseks ajakohased. Nende arendajad värskendavad tarkvara regulaarselt, et täita tehnoloogianõudeid või parandada turbeauke. Pidage meeles, et saate kohandada oma arvuti sätted automaatsetele värskendustele.