Tupits selgitas Vikerraadio saates "Uudis+", et võlakriisi sisu on tavalise inimese jaoks see, et kui pensionifond on tema säästud investeerinud sellise fondi võlakirjadesse, mis enam oma võlakirjade maksmist ei tunnista, siis see fond lihtsalt kaotab oma vara, mis omakorda tähendab, et tulevikus on selle inimese saadav pension väiksem, vahendas ERRi uudisteportaal.

"See majanduslik loogika on ka põhjus, miks ESMi vaja oli. Alati võib küsida, kas seda ESMi oli sellisel kujul vaja ja kas võib olla rahul sellega, kuidas näiteks rahandusministeerium on hallanud seda protsessi, kuidas ESMi lepingut sõlmitakse," lisas ta.

"ESMi efekt võiks olla see, et see põlvkond, kes praegu palka saab ja pensionisse investeerib, tulevikus tõesti ka oma pensioni saaks sellisel tasemel kätte, mis selle investeeringu vääriline on," lausus Tupits ja lisas, et pankade toetamine on põhimõtteliselt õige ja vajalik, kuid samas ei ole Tupitsa arvates õige rääkida solidaarsusest, sest solidaarsusega ei ole ESMil mingit pistmist.