Vene Gümnaasiumi valvur nägi, kuidas valimisjaoskonna juurde sõitis sõiduauto Audi, sellest väljusid asotsiaalid, sisenesid jaoskonda, hääletasid, läksid seejärel auto juurde tagasi ja kui nad autosse istusid, andis seal sees olnud inimene neile midagi. Jaoskonnas olevad kandidaadid ja saadikud valimisliidust Jõhvi Elanik tundsid autoomanikus ära oma konkurendi, kandidaadi valimisliidust Jõhvi Heaks, kirjutab venekeelne Delfi.

Asotsiaalide toomist jaoskonda ja neile pärast hääletamist millegi üleandmist Audis kinnitab vaatleja Karmo Kohver. Jaoskonda kutsuti politsei, kuid nemad saabusid alles pärast seda, kui oli juba minema viinud viimase satsi eluheidikuid. Valvuri sõnul tõi eelnimetatud auto asotsiaale jaoskonda kolm korda.

Pärast kiirendatud hääletamisprotseduuri varjusid nad autosse koos valimisliidu Jõhvi Heaks kandidaadiga, kes neile midagi andis. Poliitilised vastased teatasid, et teevad politseisse avalduse.

Üks valimisliidu Jõhvi Elanik kandidaat rääkis Delfi korrespondendile Ida-Virumaal: "Käest kinni keegi meie vastast ei nabinud, kuid arvan, et vaevalt ta parmudele jagas metoodilisi õppevahendeid selle kohta, kuidas masu üle elada ja normaalse elu juurde naaseda. Me võime ainult arvata, et lihtsalt niisama keegi neid inimesi ei vea urnide juurde hääletama ja ei vii tagasi. Meil ei tooda isegi pensionäre organiseeritult valimisjaoskonda.

Politsei kinnitusel ei ole toimunus kuriteo koosseisu tuvastatud.