Villu ja Maiu Karbus ütlesid Järva Teatajale, et sama päeva õhtul, kui kohalik ajaleht kirjutas nende peatsest korterist väljatõstmisest, tuli nende juurde keegi mees ja andis ligi 15.000 krooni üüri maksmiseks.

Karbuste sõnul keeldus mees oma nime ütlemast ega täpsustanud, kus ta töötab. “Ehmatasime raha andmisest nii ära, et ei osanud tükk aega midagi kosta,” lausus Maiu Karbus.

Villu Karbus mäletab, et küsis tundmatult heategijalt, kuidas nad teda selle eest tänada saavad. “Teie suurim tänu on, et teil on nii palju lapsi,” vastanud mees.

Et rahatooja soovis anonüümseks jääda, pole Karbused uurinud, kes ta on. “Meie teda ei tunne ja pole varem kunagi kohanud,” kinnitasid nad. “Igatahes tahame teda ajalehe vahendusel veel kord tänada, sest see on meie perele suur abi.”

Kolmapäeval käisid Karbused Türi Elamus ja maksid oma üürivõla viimse sendini ära.

Eile oli tundmatu võtnud ühendust Maiu Karbuse sõbrannaga, kellele ta oli kinnitanud, et suurperel pole tarvis ka edaspidi muretseda, sest ta hakkab nende arveid maksma.

Seda uudist kuulnud, otsustasid Karbused, et ei koli korterist välja, ja linnavalitsusel polegi õigust neid välja tõsta. “See on suur kergendus, pole tarvis hakata lastega jumal teab kuhu kolima,” sõnas Maiu Karbus.

Türi linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Peeter Kruusemendi väitel pole linnavalitsus tahtnud kunagi Karbustega riidu kiskuda, mistõttu ei kavatse neid ka korterist välja tõsta.

Räägin järgmisel nädalal, et kui nad koliksid Telliskivi tänavale, hoiaksid raha kokku, sest seal on ahjuküte, sõnas Kruusement. See oleks kasulik eelkõige neile endile, jääks rohkem raha söögi tarvis, lisas ta.