"Ministeerium ei ole veel jõudnud kahju kokku arvestamisega tegeleda, mingid numbrid saab välja öelda järgmisel nädalal," ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet BNS-ile.

Ta märkis, et suurt kahju tulistamisintsident ministeeriumi hoonele ei tekitanud. "Mõnes kohas on politsei ja sissetungija tegevusest tekkinud augud, mis tuleb ära parandada. Aga suuremat kahju õnneks tulistamisintsidendist ei tekkinud," lausus Kuimet.

Neljapäeva pärastlõunal tungis 1954. aastal sündinud Eesti kodanik Karen Drambjan kaitseministeeriumi hoonesse ja avas seal tule. Prokuratuur kinnitas, et Drambjan sai surma politseinikega puhkenud tulevahetuse käigus. Üks politseinikest sai tulevahetuses väiksemaid kriimustusi, rohkem vigastatuid ei olnud.

Sündmuste käigus prokuratuuri teatel otseselt pantvange ei võetud, kuid kaks kaitseministeeriumi hoones viibinud inimest olid lühiajaliselt sissetungija kontrolli all. Sissetungija oli relvastatud püstoli ja isevalmistatud kilde heitvate lõhekekehadega.

Püstoliga kaitseministeeriumisse tunginud ja seal tule avanud Karen Drambjanil oli kaasas üle kümne lõhkekeha ja ligi sada padrunit.