55-aastane Kalju, kelle liikluspolitseinikud olid pühapäeval pärast kella 18 tabanud roolist 2,54-promillise joobega, jõudis Puiga valimisjaoskonda kella 19.15 paiku, kirjutab SL Õhtuleht.

Mees nõudis hääletussedelit, kuid ei esitanud algul isikut tõendavat dokumenti. Jaoskonnakomisjoni töötajad selgitasid talle, et valima saab minna ainult dokumendi alusel.

“Passi asemel oli tal kaasas haigekassakaart ja töötõend. Valimisjaoskonna töötajad võtsid ühendust Võrumaa valimiskomisjoniga,” ütles Võru prefektuuri pressiesindaja Anti Paap ajalehele. “Seal otsustati, et Kaljule võib valimissedeli kätte anda.”

Sedeli saanud mees aga ei läinud hääletuskabiini, vaid hakkas ametnikega tüli norima.

“Ta istus maha ja hakkas küsima, et mis alusel talle sedel anti,” ütles jaoskonnakomisjoni esimees Aive Luukas ajalehele. “Nii istus ta umbes pool tundi, aeg-ajalt küsides, et kui palju valimiste lõpuni aega on jäänud ning miks talle nende dokumentide alusel valimissedel anti.”

Luukase sõnul põhjendas Kalju dokumentide puudumist sellega, et juhiloa võtsid politseinikud talt ära ja pass on aegunud.

Kuna Kalju segas komisjoni tööd ja keeldus ka lahkumast, kutsusid komisjoni töötajad kohale politseinikud, kes viisid mehe arestimajja välja magama.

Võru politsei alustas väärteomenetluse avaliku korra raske rikkumise eest, karistuseks võib olla trahv või arest.