Erakonna liige Jevgeni Krištafovitš meenutas sotsiaalmeedias, et veel aasta tagasi oli Vabaerakond seisukohal, et katuseraha jagamine on poliitilise korruptsiooni ja altkäemaksu üks vormidest, selles mõttes ei ole võrreldes 2015. aastaga üldse midagi muutunud.

Vabaerakonna juhatuse liige Elo Lutsepp ütles, et Vabaerakond on katuseraha ikka kritiseerinud, kuna sellise raha kasutus pole läbipaistev ning see selgub alles viimasel minutil enne eelarve vastuvõtmist. Kuna seadused seda ei reguleeri, ei saa selle vastu ka seadusega võidelda, tõdes Lutsepp. Samas on selle raha kasutus olnud suuresti põhjendatud.

Krištafovitš aga sõnas, et Vabaerakond tuli riigikokku teiste loosungitega. "Kui me käitume nii nagu kõik teised, siis järgmistel valimistel meid ei valita, meid ei usuta enam."

Lutsepp väitis omakorda vastu, et Krištafovitš olevat juba poolteist aastat "passiivselt kõrval", millegi loomisse ei panusta ning ainult kritiseerib. "Aga mis puutub ta väljaviskamisse, siis tänaseks päevaks ei ole laekunud sellist avaldust," lisas ta.