„Põhjused on paraku enamasti samad mis ikka,” nentis päästeameti kommunikatsiooninõunik Lauri Kool. „Hooletu suitsetamine ja suitsuandur on kas puudu või ei tööta.”

Täna hommikul teatati päästeametile elumaja põlengust Tartumaal Nõo vallas Laguja külas. Tulekahjus hukkus 61-aastane mees. Menetlejate esialgsel hinnangul võis õnnetuse põhjustada valveta jäetud küünal või hooletu suitsetamine.

Eile süttis Pärnus Laial tänaval mahajäetud hoone, mis oli ilmselt elupaigaks kodututele. Päästjad leidsid majast kaks kannatanut, neist üks suri õhtul haiglas.

Laupäeval avastasid patrullpolitseinikud Tallinnas Vana-Rannamõisa teel, et üks kahekorruseline elumaja on leekides. Kustutustööde käigus leiti majast hukkunud mees.

Möödunud nädala neljapäev tõi lausa kaks tulesurma. Viljandi vallas hukkus tõenäoliselt hooletu suitsetamise tõttu puhkenud elumaja põlengus vanem meesterahvas. Türi linnas põhjustas hooletu ümberkäimine lahtise tulega tulekahju kortermajas, hukkus korteris elanud mees.

Kokku on tänavu tulekahjudes hukkunud 43 inimest, peamiseks põhjuseks on olnud hooletu suitsetamine ja hooletu ümberkäimine lahtise tulega. Möödunud aastal hukkus Eestis tulekahjudes 39 inimest, neist kuus aasta viimasel kuul. Kahel kolmandikul mullu põlengu tõttu hukkunutest oleks olnud ehk võimalus pääseda, kui ruumis oleks olnud töötav suitsuandur.